TAHILLAR
Buğday ekmeği
(beyaz)
7.8
1.7
49.7
0.2
251
Buğday ekmeği
(kepekli)
9.1
2.6
49.3
1.5
241
Buğday unu
(beyaz)
10.5
1.0
76.1
0.3
363
Buğday unu
(kepekli)
12.1
2.1
71.5
2.1
331
Bulgur
11.6
3.5
63.4
0.0
342
Çavdar ekmeği
9.1
1.1
52.1
0.4
243
Çavdar unu
(beyaz)
7.4
1.1
76.0
0.4
336
Çavdar unu
(esmer)
10.8
1.5
71.8
1.7
310
İrmik
11.4
0.9
77.0
0.1
371
Kuskus
3.4
0.2
20.8
1.2
112
Makarna
12.5
1.2
75.2
0.3
369
Müsli
6.0
3.4
76.0
1.7
375
Pirinç (pişmiş)
2.0
0.1
24.2
0.1
109
Pirinç (soyulmuş)
6.7
0.4
80.4
0.3
362
Pirinç (tam ürün)
7.5
1.9
77.4
0.9
360
Soya unu (tam
yağlı)
36.7
20.3
30.4
2.4
347
Soya unu (orla
yağlı)
43.4
6.7
36.6
2.5
264
Spagetti
12.5
1.2
75.2
0.3
369
Şehriye
13.0
2.9
73.0
0.4
376
Tarhana
12.2
4.4
56.4
0.1
316
Tost ekmeği
9.6
1.7
64.9
0.2
320
Yufka
8.9
0.5
63.9
0.2
271
Yulaf
13.8
6.6
67.6
1.4
387
NİŞASTALI SEBZELER
Mısır gevreği
7.9
0.4
85.3
0.7
385
Mısır (patlamış)
12.7
5.0
76.7
2.2
386
Mısır unu
7.8
2.6
76.8
0.7
368
Nişasta
0.8
0.0
81.0
0.0
328
Patates (pişmiş)
1.6
0.1
20.5
0.0
91
Patates kızartması
5.3
39.8
50.0
1.6
568
FISTIKLAR
Antep fıstığı
19.3
53.7
19.0
1.9
594
Ayçiçeği tohumu
24.0
47.3
19.9
3.8
560
Badem
18.6
54.2
19.5
2.6
598
Ceviz
14.8
64.0
15.8
2.1
651
Çamfıstığı
13.0
60.5
20.5
1.1
635
Fındık
12.7
60.9
18.0
3.5
627
Hindistancevizi
4.2
34.0
12.8
3.3
351
Hindistancevizi (kuru)
7.2
64.9
23.0
3.9
662
Hindistancevizi suyu
0.3
0.2
4.7
0.0
22
Kestane
3.4
1.9
45.6
1.3
213
Kestane (kuru)
6.7
4.1
78.8
2.5
378
Yerfıstığı
26.2
48.7
20.6
2.7
582
Yerfıstığı ezmesi
27.8
49.4
17.2
1.9
581
BAKLAGİLLER
Bakla (kuru)
24.0
2.2
58.2
5.9
339
Bezelye
24.2
1.0
62.7
1.2
348
Fasulye (kuru)
21.3
1.6
61.6
4.0
338
Filizlenmiş soya
13.1
6.7
9.6
1.1
122
Mercimek (kuru)
24.7
1.1
60.1
3.9
340
Nohut (kuru)
20.5
4.8
61.0
5.0
360
Taze fasulye
1.9
0.2
7.1
1.0
32
MEYVELERİN BESİN DEĞERLERİ 100 GR.'DA BESİNİN CİNSİ
PROTEİN
YAG
KARBONHİDRAT LİF
KALORİ
Ahududu
1.2
0.5
13.6
3.0
57
Ananas
0.4
0.2
12.2
0.5
47
Armut
0.5
0.4
15.5
1.5
61
Avokado
2.2
17.0
6.0
1.5
171
Ayva
0.3
0.3
14.9
2.4
57
Bektaşi üzümü
0.8
0.2
9.7
1.9
39
Böğürtlen
1.2
0.9
12.9
4.1
58
Çilek
0.7
0.5
8.4
1.3
37
Elma
0.3
0.6
15.0
0.9
58
Greyfurt
0.6
0.1
9.8
0.5
39
Hurma (kuru)
2.2
0.5
72.9
2.3
274
incir
1.2
0.4
16.1
1.4
65